Skip to main content
Doelgericht inspireren

Verbindende communicatie

In deze opleiding ontdek je meer dan alleen de geheimen van geweldloze communicatie! Oog hebben voor jouw eigen behoeften, maar ook voor die van je gesprekspartner brengt je al een heel eind op weg om zonder oordeel te communiceren. Je gesprekken zijn veel constructiever. Je communiceert vanuit de intentie om te verbinden.
Verbindende communicatie
Groeien als persoon
Je haalt het beste uit je relaties met anderen en je komt vanuit een nieuw perspectief tot breder gedragen oplossingen. Je authenthieke manier van communiceren zorgt ervoor dat je op een natuurlijke wijze in relatie blijft met persoonlijke of professionele contacten. Het draagt bij tot werkgeluk en een fijne samenwerking. Deze interactieve training is géén ‘head talking’ of uitgekauwde modellen. Onze training biedt je op maat concrete tools en handvatten die je direct kan toepassen in de werkcontext en ook hun positief effect hebben op je persoonlijk werkgeluk en persoonlijk welzijn.

Aanpak
Grow Strong biedt een interactieve training die gericht is op ervaring en beleving. Je ontvangt oplossingsgerichte instrumenten om het veranderingstraject doelgericht aan te vatten. Onze unieke aanpak is wetenschappelijk onderbouwd. Je put bovendien uit onze jarenlange expertise in groei- en veranderingstrajecten. Elk traject is op maat van jouw specifieke ambities. We geloven er sterk in dat succes maakbaar is. Op een eerlijke, open en positieve manier bouwen we samen mee aan jouw groei. Nooit uit de hoogte, altijd to the point.

Empowering:
Onze trajecten zijn geen eindpunten maar startpunten. We geven je veerkracht en wendbaarheid. Zodat problemen voortaan uitdagingen worden. Springplanken naar verdere groei.

Wat je gaat leren tijdens deze opleiding
We behandelen uitgebreid de theorie en methodieken over verbinding en communicatie. Je ontdekt op een ervaringsgerichte manier meer over jouw communicatiestijl en gaat deze aanscherpen met concrete handvatten en tools. Je krijgt inzicht welk effect jouw stijl van communiceren heeft op jouw gesprekspartner. Je leert grenzen stellen in moeilijke gesprekken, conflicten of bij weerstand en je blijft hierdoor dicht bij jezelf.
Om te achterhalen wat leeft bij de ander moet je goede vragen stellen, dit zijn open en empathische vragen. Hierdoor vertaal je wensen en behoeften in heldere verzoeken. Je communiceert verbindend en behaalt hierdoor verrassende en effectieve resultaten. Deze kennis zal jou versterken bij onderhandelen of bemiddelen naar gezamenlijk gedragen oplossingen.
Door de training ontwikkel je een eigen, natuurlijke manier van communiceren die constructief, positief en resultaatgericht is, ook bij conflict of weerstand.

Uitkomst voor je bedrijf:
 • Je kan gesprekken voeren en feedback geven volgende de principes van verbindende communicatie.
 • Verbindend communiceren bevordert een constructieve en respectvolle vergadercultuur.
 • Als leidinggevende leer je verder kijken dan het gedrag van medewerkers.
 • Medewerkers bespreken lastige situaties zonder oordeel of verwijt en voelen zich sterker in moeilijke situaties.
 • Als organisatie kom je tot gezamenlijk gedragen oplossingen door in te spelen op behoeften.
 • Door een open communicatie cultuur op de werkvloer behaalt je organisatie verrassend effectieve resultaten.
 • Je (feedback) en ontwikkelingsgesprekken met collega’s krijgen meer structuur en resultaat.
 • Je verbetert de teamresultaten, doordat je ook afspraken kan maken met medewerkers waarmee je minder een natuurlijke “klik” ervaart.
Voor wie is de training verbindende communicatie?
De training Verbindende Communicatie is voor iedereen die het beste uit relaties met anderen wil halen, leidinggevend of niet.
 • Je wil je sterk voelen in situaties waarin onderhandelen en bemiddeling moet resulteren in de beste uitkomst voor beide partijen.
 • Je krijgt weleens te maken met conflicten in de persoonlijke en zakelijke sfeer en wilt hier op een constructieve manier mee omgaan.
 • Deze training is geschikt voor zowel productiemedewerker, salesteam, teammanager als directielid. De uitdagingen zijn namelijk voor iedereen herkenbaar.

Onze dienstverlening is op maat, vraag je offerte aan.

Verbindende communicatie

Wie geeft de training

Deze training zal door Christophe Van de Vorst worden gegeven of één van de ervaren trainers van Grow Strong. Het trainingsprogramma is opgemaakt door Christophe Van de Vorst en alle trainers van Grow Strong krijgen op regelmatige basis intervisiemomenten.

Dit uniek programma is afgestemd aan je leerdoelstelling die we op voorhand samen in kaart hebben gebracht.

Onze creatief en ervaringsgericht leren en ontwikkelen, theoretisch onderbouwde totaalvisie, modellen en formats maken dit opleidingstraject uniek.

Subsidies
Dit traject komt in aanmerking voor subsidies.

Heb je vragen? Wil je meer info?
Neem contact op 011/93 00 30 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Veerkracht en welzijn
Over Christophe

Let's connect!
Let's talk...

Wil je persoonlijke knopen ontwarren of je leiderschapskwaliteiten aanscherpen? Mist jouw team wat focus en een gezonde ‘can do’-mentaliteit? Benieuwd of ik de juiste spreker ben voor jouw event? 

Contact

Registratienummer: DV.O243698 (opleiding)

Registratienummer: KDB000001921

Hoofdzetel Limburg
Opperstraat 231, 3850 Wijer (BE)

Praktijk en trainingslocatie
de Heerlijckyt van Elsmeren
Weg op Halen, 3450 Geetbets (BE)

Praktijk Antwerpen
De Keyserlei, 2018 Antwerpen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 011/93 00 30