Skip to main content
Doelgericht inspireren

Versterkt leiderschap

Een traject voor leidinggevende en directieteams die aan de slag willen met ‘volwassen’ leiderschap vanuit gelijkwaardigheid. Inspirerend, to the point en toepasbaar!
Coachend leiderschap
Groeien als persoon

Concreet:

Onze trajecten zijn geen eindpunten wél startpunten. Het zet je in beweging richting je eigen veerkracht en wendbaarheid. Zodat problemen voortaan uitdagingen worden. Zo ontstaan springplanken naar verdere en duurzame groei.

 • Je gelooft in een mensgerichte aanpak, waarin medewerkers op een heel persoonlijke manier gecoacht en aangestuurd worden.
 • Je wil je medewerkers inspireren en hen helpen bij het vastleggen en behalen van hun individuele en groepsdoelen.
 • Je wil je stijl afstemmen aan de noden van je medewerkers.
 • Je gaat aan de slag met je rol en attitude als leidinggevende, manager of coach.
Wil jij er persoonlijk voor zorgen dat werkgeluk en teamwork geen holle woorden zijn? Dan is het traject Versterkt Leiderschap voor jou!

Empowering:

Wat je gaat leren tijden deze opleiding

De basis van versterkt leiderschap start bij je eigen communicatie en attitude in kaart te brengen. Het is een van de belangrijkste fundamenten voor gelijkwaardigheid wat de basis vormt van ‘volwassen’ leiderschap.
We gaan aan actief aan de slag met de verschillende rollen als leider via het Grow Strong attitudemodel. Waar zitten jouw sterke punten en valkuilen binnen je leiderschap. De training bestaat uit behapbare en toepasbare theorie en heel wat ervaringsgerichte oefeningen. We werken niet met ‘rollenspellen’, de focus ligt dan ook op leren, doen en integreren. De theorie wordt onmiddellijk omgezet in de praktijk: hoe kan je jouw communicatiestijl aanscherpen om bijvoorbeeld duidelijk en respectvol feedback te geven. Hoe maak je echt verbinding met je collega ‘s en medewerkers? Hoe kan je grenzen stellen en ga je om met weerstand. Je bouwt aan vertrouwen bij je medewerkers door je situationele aanpak. Al deze handvatten en tools zorgen ervoor dat je sterk staat om een team en organisatie te ondersteunen die wendbaar zijn bij veranderingen.

Wat je gaat leren tijdens deze opleiding
De theorie over coachend leiderschap is het uitgangspunt van de opleiding: welke zijn jouw drijfveren en welke rollen heb je als leidinggevende? Wat is coachend leiding geven nu? Wat betekent dit concreet voor jou: waar zitten jouw sterke punten en valkuilen om als coachend leidinggevende te functioneren? Deze training bestaat niet enkel uit theorie, maar vooral uit leren, doen en integreren. De theorie wordt onmiddellijk omgezet in de praktijk: hoe kan je jouw communicatiestijl aanscherpen om tijdens feedback- of functioneringsgesprekken echt verbinding te maken met je medewerker? Hoe kan je grenzen stellen en omgaan met weerstand? Je bouwt aan vertrouwen bij je medewerkers en coacht hen op werkgeluk en welzijn. Al deze handvatten en tools zorgen er voor dat je sterk staat om een team en organisatie te coachen in wendbaarheid bij veranderingen.

Uitkomst voor je bedrijf:
 • Je zet technieken in om je gespreksvoering te verbeteren en weerstand te doorbreken. Kortom er is een betere overleg- en vergadercultuur.
 • Je wakkert het zelforganiserend vermogen van je medewerkers aan.
 • Door de juiste vragen te stellen, stimuleer je meer betrokkenheid en verantwoordelijkheid bij je medewerkers.
 • Je faciliteert als leidinggevende de doelen van je medewerkers.
 • Het potentieel van je medewerkers wordt volledig benut, want je kent hun sterktes en hun ontwikkelingsnoden.
 • Je coachende houding creëert vertrouwen en een sterkere samenwerking.
 • Je (feedback-) en ontwikkelingsgesprekken met collega’s brengen structuur en resultaat
 • De medewerkers waarmee je minder een natuurlijke “klik” ervaart, krijg je ook mee op de kar, waardoor de teamresultaten verbeteren

Voor wie is deze training Versterkt leiderschap?
Deze training is geschikt voor zowel ervaren als startende leidinggevende op elk niveau van de organisatie. Ook kent dit programma verschillende verdiepingen – accenten afhankelijk van de doelgroep bijvoorbeeld een directieteam. Leidinggevenden komen ook vaak in situaties terecht waar ze ‘acteren’, een rol spelen die door anderen verwacht wordt, maar die helemaal niet strookt met wie ze echt zijn. Dit wringt! Deze training biedt concrete handvatten om ook in moeilijke situaties je leiderschap op te nemen.

Onze dienstverlening is op maat, vraag je offerte aan.

Coachend leiderschap

Wie geeft de training

Deze training zal door Christophe Van de Vorst worden gegeven of één van de ervaren trainers van Grow Strong. Het trainingsprogramma is opgemaakt door Christophe Van de Vorst en alle trainers van Grow Strong krijgen op regelmatige basis intervisiemomenten.

Dit uniek programma is afgestemd aan je leerdoelstelling die we op voorhand samen in kaart hebben gebracht.

Onze creatief en ervaringsgericht leren en ontwikkelen, theoretisch onderbouwde totaalvisie, modellen en formats maken dit opleidingstraject uniek.

Subsidies
Dit traject komt in aanmerking voor subsidies.

Heb je vragen? Wil je meer info?
Neem contact op 011/93 00 30 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Veerkracht en welzijn
Over Christophe

Let's connect!
Let's talk...

Wil je persoonlijke knopen ontwarren of je leiderschapskwaliteiten aanscherpen? Mist jouw team wat focus en een gezonde ‘can do’-mentaliteit? Benieuwd of ik de juiste spreker ben voor jouw event? 

Contact

Registratienummer: DV.O243698 (opleiding)

Registratienummer: KDB000001921

Hoofdzetel Limburg
Opperstraat 231, 3850 Wijer (BE)

Praktijk en trainingslocatie
de Heerlijckyt van Elsmeren
Weg op Halen, 3450 Geetbets (BE)

Praktijk Antwerpen
De Keyserlei, 2018 Antwerpen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 011/93 00 30